Dag allemaal,

Met veel trots kan ik met jullie delen dat ik ambassadeur ben geworden bij Kort'om Leuven. Het was een logische match aangezien hun verhaal zo goed aansluit bij onze filosofie. Een verhaal van duurzaamheid door producten te gebruiken van lokale producenten. Zoals jullie weten ben ik sinds 2015 lid van de North Sea Chefs, een organisatie die strijdt voor het eten van wat de lokale vissers voor ons vangen om zo overbevissing van bepaalde vissoorten tegen te gaan.

Afbeelding1

Daarnaast beschrijf ik mijn keuken als een productkeuken omdat ik gebruik maak van kwaliteitsvolle, seizoensgebonden producten die duidelijk aanwezig zijn op het bord en die ik zoveel mogelijk lokaal zoek.

Natuurlijk zoek ik sommige producten ook in andere landen, de wereld heeft dan ook zoveel te bieden. Maar waarom het ver gaan zoeken wanneer er dichtbij zoveel lekkers te vinden is. Hier in België, in Vlaams-Brabant hebben we zoveel kwaliteitsvolle landbouwtelers en boerderijen. Het loont echt eens de moeite om deze uit te proberen.

Hiermee wil ik dus ook zeggen: ga zelf ook eens op zoek naar het "lokaal" etiket in de winkelrekken. Je zal verbaasd zijn over de smaak en het helpt het milieu en onze lokale economie. Beter kan niet, toch? Dus probeer het eens uit!

Nu weet je dat ik altijd zal zoeken achter de beste producten en dat deze zoektocht lokaal start. Als restaurateur en chef zal ik jullie met veel plezier laten proeven van de pareltjes van Vlaams-Brabant.

Maar wat is Kort'om Leuven nu precies? Kort'om Leuven is een korte keten-distributieplatform. Dit betekent dat ze zoeken naar een perfecte match tussen de vraag van winkels, horeca en andere professionelen en het aanbod van boeren en producenten in de regio.


Kortom


Vanuit mijn ervaring in ons restaurant kunnen we de kwaliteit en filosofie van Kort'om Leuven aanbevelen. Bij deze dus ook een oproep aan onze collega's en vrienden in de horeca en winkels om zich mee aan te sluiten bij Kort'om Leuven en zo de lokale economie een duwtje in de rug te geven. Laten we samen Kort'om Leuven bekend maken zodat ook nog meer lokale producenten zich willen aansluiten en het platform kan groeien. Volg @kortomleuven op Instagram en kom meer te weten over wie zij zijn en waar zij voor staan.

Laten we er samen voor gaan!

Groetjes,

Bart